Facebook (Facebook) faqja Ime

Sot, një numër i madh njerëzish nuk mund ta imagjinojnë më jetën e tyre pa Internet. Shumica e të rinjve dhe të moshuarve janë të regjistruar në disa rrjete sociale.

Vitet e fundit, faqja zyrtare Në Facebook ka qenë shumë e popullarizuar në mesin e adhuruesve të rinj. Këtu jo vetëm që mund të komunikoni me njëri-tjetrin, por edhe të kryeni shumë funksione të ndryshme.

Facebook Вход

Hyni në rrjetin social Facebook

Ne shkojmë në faqen e internetit Facebook.com .në mënyrë që të përdorni në mënyrë aktive të gjitha shërbimet e këtij rrjeti social, do t’ju duhet të regjistroheni dhe të krijoni profilin tuaj në këtë faqe.

Ky proces është mjaft i thjeshtë dhe mund t’ju marrë vetëm disa minuta.

Në mënyrë që të jeni në gjendje të jeni një përdorues aktiv i rrjetit social dhe të regjistroheni Në Facebook, atëherë do t’ju duhet t’i përmbaheni algoritmit të mëposhtëm:

Hyni në faqen zyrtare të kësaj kompanie. Pasi ta gjeni në motorin e kërkimit dhe të ndiqni lidhjen, një formular i veçantë do të hapet para jush për ta plotësuar.
Në të njëjtën faqe, futni të dhënat tuaja themelore, të tilla si Emri dhe Mbiemri juaj. Për të konfirmuar veprimet tuaja në këtë sistem, do të duhet të specifikoni numrin tuaj të telefonit ose adresën e postës elektronike.
Tjetra, dilni me një fjalëkalim për hyrje të përhershme, specifikoni datën tuaj të lindjes dhe gjininë. Ju do të duhet të lexoni Kushtet e Përdorimit dhe Politikën e Përdorimit të të Dhënave. Pas kësaj, zgjidhni opsionin «krijo llogari».
Pastaj do të merrni konfirmimin e regjistrimit me email ose telefon celular. Kur specifikoni një e-mail në adresën e tij, do të merrni një letër konfirmimi me regjistrim, nëse keni futur një numër telefoni, atëherë do të merrni një informacion të tillë në formën e një mesazhi në numrin tuaj aktiv.
Kur të përfundoni veprimet tuaja në procesin e krijimit të një llogarie të re duke hyrë në faqen time në Facebook, ju, si një përdorues i ri, do t’ju kërkohet të gjeni dhe shtoni miqtë tuaj, të ngarkoni foton kryesore në mënyrë që përdoruesit e tjerë të mund t’ju njohin dhe shkruani informacione personale për veten tuaj.
Si të hyni Në Facebook dhe të regjistroheni

Pas hyrjes dhe regjistrimit, do të bëheni pronar i faqes tuaj në këtë faqe.

Ju do të jeni në gjendje të identifikoheni në faqen tuaj në disa mënyra në të ardhmen. Ju mund ta bëni këtë përmes një prej motorëve të kërkimit. Në mënyrë që të jeni në gjendje të shkoni në faqen tuaj dhe të kryeni operacione themelore atje, ndiqni një nga lidhjet në faqen zyrtare të internetit.

Alsoshtë gjithashtu e mundur të hyni në llogarinë tuaj duke përdorur një aplikacion celular, i cili mund të shkarkohet shpejt dhe plotësisht falas në Play Market ose App Store. Kjo metodë do të jetë shumë e përshtatshme për ata që hyjnë në Internet nga një telefon celular ose tabletë. Për lehtësi, menjëherë pas shkarkimit të tij, duhet ta instaloni në ekranin kryesor, në mënyrë që të mund të riprodhoni shpejt hyrjen Në Facebook pa kërkime të gjata.

Opsionet E Faqes Sime

Pasi të keni hyrë në Facebook, shumë funksione të ndryshme do të paraqiten në vëmendjen tuaj. Mund të kaloni në seksione të ndryshme menjëherë nga faqja kryesore.

Si të vendosni saktë një faqe Në Facebook

Ju mund të menaxhoni shumë seksione, si dhe llogarinë tuaj, falë çelësave në panelin e sipërm. Në pjesën e sipërme të saj, ju mund të klikoni butonat për të bërë opsione të tilla:

«kërkesat për miqësi». Duke zgjedhur këtë ofertë, do t’ju ofrohen njerëz që mund t’i njihni. Algoritmi i përzgjedhjes konsiston në faktin se sistemi u ofron atyre përdoruesve së pari që kanë miq të përbashkët me ju. Tjetra, ata që jetojnë në të njëjtin rajon me ju;
pastaj vendoset ikona e mesazherit. Nëse keni një mesazh të ri, atëherë mund të shihni numrin e kuq «1» këtu. Pas leximit të mesazhit, kjo shifër zhduket;
në panelin Facebook të faqes sime, ekziston një ikonë zile, e cila këtu, si në rrjetet e tjera sociale, tregon një njoftim. Këtu mund të ketë informacione se dikush ka komentuar foton tuaj, ju ka shkruar diçka në mur ose e ka shënuar atë në një foto të përbashkët.

Nga ana tjetër, në të njëjtin panel ka seksione të tilla si «Home», kur klikoni mbi të cilën do të shkoni në burimin e lajmeve. Pastaj ka më shumë mundësi të tilla si «cilësimet e Privatësisë», «Kërko për miqtë». Falë këtyre seksioneve, do të jeni në gjendje të bëni cilësimet themelore të faqes tuaj.

Fotografia kryesore e përdoruesit

Secili prej nesh kalon procesin e regjistrimit Në Facebook me një qëllim specifik. Disa njerëz duan të komunikojnë me përdorues të tjerë, ndërsa të tjerët duan të postojnë fotot e tyre për një përmbledhje të përgjithshme, dhe të tjerët duan të ndajnë ngjarje ose informacione të rëndësishme për veten e tyre. Por, pavarësisht qëllimit për të cilin jeni regjistruar, padyshim që do të dëshironi të njiheni nga përdoruesit e tjerë.

Në mënyrë që miqtë tuaj të shohin se e kujt është kjo faqe, ju mund të shtoni foton kryesore në faqen tuaj. Çdo mysafir që viziton faqen tuaj menjëherë i kushton vëmendje imazhit të të cilit vendoset në avatar.

Nëse postoni disa informacione ose dëshironi të ndani postimet tuaja të preferuara, atëherë përdoruesit e tjerë do të jenë në gjendje të shohin jo vetëm atë që po ndani, por kush saktësisht po e bën atë, me një veprim të tillë, fotografia juaj do të jetë menjëherë e dukshme.

Disa njerëz postojnë disa fotografi ose imazhe abstrakte në vend të fotove të tyre. Administrata e faqes nuk rekomandon ta bëni këtë, pasi miqtë tuaj duan të shohin me kë po komunikojnë, dhe jo një pamje të natyrës, ose një kafshë në vend të një personi.

Për të shtuar foton tuaj në faqen tuaj kryesore, duhet të identifikoheni Në Facebook, të shkoni në faqen tuaj dhe të rri pezull mbi fotot e profilit tuaj. Opsioni «resume main image» do të shfaqet menjëherë. Ju do të jeni në gjendje të zgjidhni një foto si nga ato që janë shtuar tashmë në sit, ashtu edhe nga një kompjuter, ato imazhe që nuk janë dërguar ende në Internet.

Fotografia duhet të ketë një madhësi prej 180 me 180 piksele kur shtohet. Pas ngarkimit, sistemi automatikisht e zvogëlon atë në madhësinë e 160 me 160 piksele.

Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të ngarkoni një foto të kopertinës, e cila do të jetë e dukshme vetëm kur të hyni në faqen tuaj. Kur shfaqni veprimet tuaja, një ekran i tillë nuk do të jetë i dukshëm.
Pasi të keni shtuar foton tuaj, mund të ndryshoni tablonë, ose mund ta lini imazhin në versionin origjinal.

Informacioni Bazë I Përdoruesit

Ju mund të shtoni informacione për veten tuaj në këtë rrjet social. Këto mund të jenë të dhëna për datën, vendin e lindjes, vendin e studimit, numrin e shkollës, qytetin e banimit dhe informacione të tjera.

Në mënyrë që përdoruesit e tjerë të mësojnë më shumë për ju, do të duhet të plotësoni të dhënat për veten tuaj. Veryshtë shumë e thjeshtë për ta bërë këtë. Ju duhet të hyni Në Facebook, në faqen time, në një rrjet social nga një kompjuter ose tabletë, telefon. Tjetra, zgjidhni seksionin «rreth meje». Këtu mund të futni të dhëna të tilla për veten tuaj:

Inspektimi. Këtu keni mundësinë të shikoni të dhënat tuaja personale që keni futur. Ky mund të jetë statusi juaj martesor, vendi i punës dhe informacione të tjera.
Më pas vjen kategoria»punë dhe arsim». Këtu mund të shkruani numrin dhe emrin e shkollës ku keni vazhduar studimet pas diplomimit, emrin dhe qytetin e institucionit arsimor, vendin e punës dhe aftësitë tuaja profesionale.
Nëse keni ndryshuar vendbanimin tuaj, atëherë seksioni «vendet ku keni jetuar» do të jetë i rëndësishëm për ju. Këtu keni mundësinë të hyni në vendbanimin tuaj aktual dhe të shtoni vendlindjen tuaj.
Tjetra është artikulli që është më i gjati për t’u plotësuar, por në të njëjtën kohë më informues, është «kontakti dhe informacioni bazë». Këtu mund të shtoni numrat tuaj të telefonit, adresën e postës elektronike, vendbanimin, lidhjet në faqet tuaja të internetit dhe rrjetet e tjera sociale në të cilat jeni regjistruar. Gjithashtu, në këtë seksion ju keni mundësinë të shtoni informacione themelore për veten tuaj. Përbëhet nga data e lindjes, gjinia, hobi, gjuha, pikëpamjet politike dhe fetare për jetën.
Seksioni tjetër është informacion në lidhje me të afërmit dhe marrëdhëniet. Ju mund të shtoni të afërm të cilët janë gjithashtu të regjistruar në këtë rrjet social. Pas shtimit të tij, do të ketë një lidhje në faqen e të afërmit, e cila do t’ju lejojë të hyni shpejt në faqen e tij. Ju gjithashtu mund të shfaqni statusin tuaj martesor këtu.
Një artikull tjetër është»detaje rreth jush». Nëse keni një lloj pseudonimi, ose një emër tjetër, atëherë përdoruesit e tjerë do të jenë në gjendje të mësojnë për të. Thjesht duhet të shkoni në faqen time Në Facebook dhe të zgjidhni seksionin e informacionit të përdoruesit. Këtu, ju keni mundësinë të shtoni kuotat tuaja të preferuara ose moton tuaj.
Seksioni i fundit në këtë menu është informacion në lidhje me ngjarjet e jetës. Përveç datës së lindjes, këtu mund të shtoni edhe datën e dasmës dhe data të tjera domethënëse për ju.
Foto

Shumë përdorues, pasi hyjnë në faqen e Tyre Në Facebook, pëlqejnë të shikojnë fotot e tyre. Ju mund të shtoni një numër të pacaktuar të tyre. Gjithashtu, ju keni mundësinë të shikoni dhe komentoni fotot e përdoruesve të tjerë. Për çdo imazh ju keni mundësinë të shtoni një përshkrim, të tregoni vendndodhjen dhe njerëzit që ishin të pranishëm me ju në foto.

Mund të vendosni «pëlqime» në fotot e përdoruesve të tjerë, mund të zgjidhni atë foto që nuk ju pëlqen, zgjidhni atë që ndjeni në këtë moment.

Për të ngarkuar fotot tuaja, duhet të shkoni në faqen time Në Facebook dhe të shkoni te seksioni fotografitë. Pastaj zgjidhni të shtoni foto ose video. Nëse ka shumë imazhe, atëherë mund të zgjidhni «shto album» dhe ta emërtoni këtë grup imazhesh me një emër.
Nëse vendosni kursorin mbi një foto që është ngarkuar tashmë dhe shfaqet në faqen tuaj, atëherë do t’ju kërkohet të bëni sa më poshtë me foton:

redaktoni ose fshini;
vendoseni këtë imazh në foton kryesore të profilit;
zgjidhni që ju pëlqen, ose përkundrazi, nuk ju pëlqen;
koment.

Për të parë foton në madhësi të plotë, duhet të klikoni mbi të dhe pastaj fotografia do të hapet për shikim.

 

Поделиться с друзьями
Facebook
error: Content is protected !!